Ortaöğretim ve Önlisans KPSS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak

ÖSYM 2014 KPSS sonuçları için heyecan dorukta. ÖSYM'den her an bir açıklama gelebilir. KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak , ÖSYM Ortaöğretin Önlisans KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanır ?  diye merak edenler için bu yazımızı sizinle paylaşıyoruz.



Kpss sınavına giren adaylar sınav sonrası gözlerini ÖSYM tarafından açıklanması beklenen sınav sonuçlarına çevirdi. ÖSYM'den bir sürpriz gelebilir ve Kurban Bayramına girmeden açıklanabilir söylentileri kısa sürede adaylar arasında yayılırken son olarak 4 Ekim 2014 Kurban Bayramında açıklanacak iddiaları ortalıkta konuşulmaya başlanırken ÖSYM'den bu iddiaları doğrulayacak herhangi bir resmi açıklama gelmedi. ÖSYM'den sonuçlarla ilgili bir resmi açıklama olmadığından ortaklıkta dolaşan tarihlerde iddialardan öteye geçemedi. ÖSYM'nin ek yerleştirme sonuçlarını yaklaşık olarak sekiz günde açıkladığını düşündüğümüzde ve araya giren kurban tatilini'de düşündüğümüzde KPSS Ortaöğretim ve Önlisans sonuçlarını %90  bayram sonrasında açıklayacağını öngörebilir ve sonuçların bayramdan yarın veya bayram tatilinde açıklamasını bekleyen arkadaşların bayramlarını rahat ve merak içinde geçirmeden geçirebilir zira ÖSYM'nin bir haftada sonuçları açıklaması ender görülen bir durumdur. Size tavsiyeniz merak içinde olmadan ve rahat bir bayram geçiriniz Şimdiden Kurban bayramınızı kutlar, hayırlara vesile olması dileği ile iyi bayramlar dileriz...

Güncelleme (08.10.2014)
Sürekli sitemizin adı başka sitelerde geçtiği için bu yazımızda güncelleme yapmak zorunda kaldığımızı belirtmek isteriz. KPSS Önlisans / Ortaöğretim sınavına giren adaylar sınav stresinde sonra şimdi de  sonuçların açıklama stresiyle uğraşıyor/ uğraşıyoruz Peki sonuçlar ne zaman açıklanacak 9 yıllık ÖSYM sınav sonuçlarını bekleme tecrübesine sahip bir aday olarak ÖSYM'nin KPSS sonuçlarını 11 günde açıklayacağını beklemek deyim yerindeyse Afrika'da kar beklemek kadar nadir bir durum olur en son 2012 sonuçların açıklanma tarihine baktığımızda sonuçlar sınavdan 1 ay sonra açıklandığını görebiliyoruz ayrıca bu geçtiğimiz günlerde sonuçları açıklanan ve başvuru sayısı 1 Milyonun altında olan Üniversite ek yerleştirmeleri 7 günde açıklanmıştı şimdi  KPSS Önlisans / Ortaöğretim  ÖSYM tarafından açıklanan sayısal bilgilere baktığımızda sonuçların kısa bir sürede açıklaması imkansız diyebilirsiz ayrıca bayram tatilini ve puanların sisteme geçirilmesinide hesaba kattığımızda sonuçların 20 günün altında açıklanmayacağını tecrübemize dayanarak belirtmek isteriz.

Güncelleme (17.10.2014)

ÖSYM merakla beklenen 2014 KPSS sınav sonuçlarını açıkladı. Adayların ve benimde Merakla beklediği sınav sonuçlarının tarihini 08.10.2014 güncellememizle 20 günün altında açıklanmayacağını tecrübelerimize dayanarak belirtmiştik ve tahmin ettiğimiz gibi 20 günün altında sonuçlar açıklanmadı. ( Sonucumu merak eden adaylara 77 puan aldığımı ve herkese hayırlı olmasını dilerim. )
2012- KPSS Önlisans Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler
Sınava Başvuran Aday SayısıSınava Giren Aday SayısıSınava Girmeyen Aday SayısıSınavı Geçersiz Aday Sayısı
743.571695.17548.396230
Uygulanan TestlerOrtalamaStandart SapmaSoru Sayısı
Genel Yetenek19,7748,78360
Genel Kültür14,7409,50160

2012-KPSS Ortaöğretim Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler
Sınava Başvuran Aday SayısıSınava Giren Aday SayısıSınava Girmeyen Aday SayısıSınavı Geçersiz Aday Sayısı
2.045.9641.877.684168.280529
Uygulanan TestlerOrtalamaStandart SapmaSoru Sayısı
Genel Yetenek20,41311,10460
Genel Kültür10,4057,34160

Ek olarak: Lütfen sonuçların açıklanacağını belirten herhangi gibi haber sitesine inanmayın ve sonuçlar için sadece ÖSYM'nin resmi sitesini takip ediniz.( Bu içeriği sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sonuçlarını tarihini merak eden arkadaş çevrenizi haberdar edebilirsiniz )

Artikel Terkait


EmoticonEmoticon