Facebook'tan Sayfalara Büyük Müdahale Yolda

Sosyal medya devi Facebook, 12 Mart tarihi itibariyle sistemsel bazı algoritmaları değiştireceğini ve dolayısıyla sayfaların beğeni rakamlarının düşeceğini açıkladı. Facebook, dün yaptığı açıklamayla 12 Mart’tan itibaren Facebook Sayfaları’ndaki beğeni sayılarının azalabileceğini resmi blogunda duyurdu.


Facebook‘ta aktif olmayan kullanıcıların beğenilerden kaldırılacağını belirten sosyal ağ, kullanıcıların aktifliğinin ne zamandan itibaren ölçüleceğini paylaşmıyor.Altyapı değişikliğine giden şirket Instagram'da yaptığı gibi aktif olmayan kullanıcıları tek tek belirleyip sayfalardan düşecek. Böylece aktif olmayan ya da 'spam' olduğu düşünülen Facebook hesaplarının kaldırılmasıyla sayfaların takipçi rakamlarında ciddi düşüşler bekleniyor. Özellikle de milyonlarca takipçisi olan sayfalar bu gelişmeden olumsuz yönde etkilenecek.

Şirketin aldığı bu karar daha önce  Google+ için yapılan hayalet kasaba yorumları, Instagram’ın bir bahar temizliğiyle pasif ve sahte hesapları silmesi, Twitter'ın yumurta kafa temizliğine benzetebiliriz zira geçtiğimiz dönemlerde bu sosyal ağlarda  da sahte (inactive)  hesaplar için bir temizlik yapılmış ve hedeflendiği gibi bir başarıya ulaşamamışlardır bakalım diğer bir sosyal medya devi olan Facebook'un temizliği ne derece de başarılı olacak.

Artikel Terkait


EmoticonEmoticon