'Şişman' İfadesi Tepkisine Facebook Duyarsız Kalmadı.

Sosyal Medya devi Facebook’un yeni bir güncellemesinde kullanıcılarının durum bildirimleri sekmesindeki “His” bölümüne eklediği “Şişman Hissetme” ikonu tepki çekti; Facebook bu simgeyi kaldırmak durumunda kaldı.Change.org yine farklı bir imza kampanyasına daha ev sahipliği yaptı. Facebook'un "his ifadeleri" arasında bulunan "şişman" ifadesinin kaldırılması için başlatılan imza kampanyasında, 16 bin destekçiye ulaşan çevrim içi imzann ardından Facebook, “şişman hissediyor” his simgesini uzun hisler ve aktiviteler listesinden çıkardı.


İmza kampanyasına destek verenler şişmanlığın bir his olmadığının altını çizerken, Facebook’un kızlar arasında olumsuz vücut imajını desteklediği belirtildi. Sosyal Medya ağı gelen talebe kulak vererek “şişman hissediyor” simgesini geçtiğimiz salı günü hisler ve aktiviteler listesinden kaldırdı. 

Şirket tepkiler üzerine kaldırdığı ifadeden sonra yaptığı açıklamasında "Şişman hissediyor" ifadesinin özellikle yeme rahatsızlığı olan kişiler başta olmak üzere birçok kişi üzerinde üzerinde olumsuz bir etki yaratmasıyla ilgili olarak geri bildirim almaları sonucu bu seçeneği kaldırdıklarını belirten Facebook; bunun gibi kullanıcı şikayetlerini dinlemeye devam edeceklerini belirttirken Facebook  şisman ifadesi yerine 'Feeling Stuffed' yani 'tıka basa doymuş' ifadesini yerleştirdi.



Kampanyayı başlatan 24 yaşındaki Catherine Weingarten ise Facebook'un aldığı bu karara oldukça sevindiklerini dile getirdi.

Artikel Terkait


EmoticonEmoticon