Süper Lig 2014-2015 sezonunun şampiyonu Galatasaray

Galatasaray, Fenerbahçe’nin Başakşehir'e puan kaybetmesinin ardından ligin bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.


Sarı kırmızılılar bu şampiyonlukla son dört senede üçüncü kez ligi zirvede tamamlamış oldu. Galatasaray 20’nci şampiyonluğuna ulaşarak dördüncü yıldızı da taktı. Sarı kırmızılılar seneye Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek. Fenerbahçe ise ligi ikinci tamamlamayı garantiledi. Sezona Cesare Prandelli ile başlayan Galatasaray, sahasında Trabzonspor’a mağlup olduktan sonra İtalyan çalıştırıcı ile yollarını ayırmıştı.


Takımın başına Hamza Hamzaoğlu geçmişti. Genç teknik adam daha önce bir alt ligde şampiyonluk yaşamıştı. Hamzaoğlu Süper Lig’de ilk şampiyonluğunu futbolculuğunda formasını giydiği Galatasaray ile yaşamış oldu. Sarı kırmızılılar son altı haftada kalesini gole kapatmıştı.

Üst üste alınan galibiyetlerle liderlik koltuğundan inmeyen Galatasaray son hafta Çaykur Rize ile karşılaşacak. Başkanlığı 23 Mayıs’ta yapılan seçimde Dursun Özbek’e devreden Duygun Yarsuvat, “Hedefe göre yürüdük. Vasat bir aklı kabul etmedik. Daima ileri gitmek istedik. Ne kadar mutluyum bilemezsiniz” dedi. Taraftarlara da çağrı yapan Yarsuvat, “Bilin ki Türkiye’nin en mutlu insanıyım. Çünkü sizler varsınız, Galatasaraylılar var. Formalarınızı giyin. Bayraklarınızı çıkartın. Şen ola Galatasaray” diye konuştu.

Süper Lig 2014-2015 sezonunun şampiyonu Galatasaray direk şampiyonlar ligine katılacak.

Artikel Terkait


EmoticonEmoticon