Facebook'tan Yorumlara Yeni Özellik

Sosyal Medya devi Facebook bazı kullanıcılarına mesajlarda kullanıma sunduğu çıkartmaları yorumlarda da kullanılabilir hale getirdi. Facebook'un yorumlara getirdiği bu yeni özellikle beraber kullanıcılar isterse yorumlarını farklı kılmak için artık isterlerse yaptığı Facebok yorumlarına çıkartmalar ekleyebilecek.

Facebook'un bazı kullanıcılarına açtığı bu özelliği zaman akışında ve etkinlik paylaşımlarında kullanılabilmesine imkan sağlanacak. Şirket, uzun süredir yorum sistemindedeğişiklik yapmamıştı. Yoruma yorum yapma özelliği hala birçok kullanıcıya açılmamışken bir değişiklik daha gelmiş oldu.
Facebook’tan yapılan açıklamaya göre bu düzenleme şuan test aşamasında ve bazı kullanıcılara açık. Zamanla tüm kullanıcılara açılması beklenen çıkartma ekleme özelliği ülkemizde benimsenecek mi orası şu an için belli değil. Çünkü yorumlarda görsel kullanımının yaygınlaşması çıkartmaları gölgede bırakabilir.

Yeni özelliği kullanmak isteyen  Facebook kullanıcıları, zaten gelen bildirim ile yorumlara nasıl çıkartma ekleyeceğiniz farketmişlerdir. Eğer fark etmişseniz, yorumu yazacağınız kısımın sağ altında bulunan ufak gülen surat ikonuna tıklayarak istediğiniz stickerı seçerek yorum olarak atabilirsiniz. Şunu söylemekte fayda var. Beğenerek üzerine tıkladığını sticker otomatik olarak yorum olarak eklenmektedir. Yanlışlıkla eklediğiniz çıkartmaları hemen sağ üstteki ikona tıklayarak silebilir ve göndermek istediğinizi yeniden seçebilirsiniz. Daha önceden yorumlara kolayca fotoğraf seçerek gönderme özelliğini ekleyen Facebook, kullanıcıların birbirleri ile çok daha rahat etkileşim ve iletişime geçebilmesi için geliştirmelere devam ediyor.

Yeni özelliğin test aşamalarından sonra sadece iOS ve Android uygulamalarda değil aynı zamanda webde de kullanıma açılacak.

Artikel Terkait


EmoticonEmoticon