Twitter'a Kobani Engeli !

Twitter'da Kobani'de yaşanan olaylarla ilgili olarak, vatandaşları provoke eden, bazı kesimleri ve terörist grupları silahlı mücadeleye davet eden Twitter hesaplarının, Twitter tarafından engellendi.


Bu sene içinde deneyimlediğimiz uzun süreli Twitter sansüründen sonra hükümet yetkilileri ve Twitter temsilcileri arasında geçen görüşmeler sonucunda buzlama yani ülke bazlı hesap engelleme kararı alınmıştı. Mahkeme kararıyla o günden bu güne birçok hesabın buzlandığına şahit olurken son engelleme ulusal güvenliği tehdit ettiği gerekçesi Kobani tweet'leri paylaşan hesaplara yapıldı.

Twitter tarafından engellenen hesaplara dair bir gazetecinin, Kobani'de yaşanan olaylarla ilgili bir tweetin silinmesi ve Bakanlık tarafından buzlandırılması yönündeki sorusunu yanıtlayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan  " Tamamıyla ulusal güvenliğimize yönelik bir hadise'' olduğunun belirterek buzlanmaların nedenini belirtirken Biz yakıp yıkan, kamu binalarını, hastaneleri, okulları, ambulansları tahrip eden gençler istemiyoruz. Biz, çalışan, üreten, gerçekten bu ülkenin gelişmesine ve kalkınmasına katkı sağlayan gençler arzu ediyoruz. Bu gençleri provoke edenler, yönlendirenler var. Emin olun ki bu tür girişimleri yapanlar eninde sonunda yargı önünde, adalet önünde mutlaka hesabını verecektir. Ben tüm vatandaşlarımıza sağduyu tavsiye ediyorum." dedi.


Artikel Terkait


EmoticonEmoticon