Dolandırıcıların Yeni Adresi Sosyal Medya Devi

Her geçen gün telefonla dolandırıcılık olaylarının yaygınlaşması, tele tokatçıların yeni yöntemler geliştirmesini de beraberinde getirdi. Kendini polis veya savcı olarak tanıtıp dolandıranların yanı sıra son dönemlerde sağlık sigorta veya kargo şirketi gibi yalanlarla mesaj yollayarak vatandaşları dolandırırken. Her geçen gün yeni usul ve yöntem keşfeden dolandırıcılar, bu kez "Sizi İşe Alalım." bahanesiyle kişileri tokatlıyor.


Dolandırıcılar özellikle işsiz kişilerin sosyal medya hesaplarını takibe alarak sosyal medya hesapları üzerinden kişisel bilgilerini ele geçirerek kişileri tokatlıyor.  Kişisel bilgilerini ele geçirdikleri kişiye ulaşan dolandırıcılar kendilerini bir bürokrat veya önemli bir makamda bulanan bir kişi olarak tanıtarak ulaştığı sosyal medya kullanıcısını '' Seni işe alabilirim'' veya '' Seni işe sokabilirim'' bahanesiyle sosyal medya kullanıcısını tuzağına çekmeyi başarıyor.

Dolandırıcı sosyal medya kullanıcısını yalanına inandırmak içinse kişiye vaad ettiği iş  adına bazı evrak isteyerek sosyal medya kullanıcısını inandırarak ağına almayı başarıyor. Dolandırıcı kullanıcıyı inandırdıktan sonra ise kişiden bunun karşılığından yüksek meblağda para isteyerek bu parayı verdiği hesaba veya adrese göndermesini isteyerek kullanıcıyı dolandırıyor. Dolandırıcılar kurbanlarını özellikle sosyal medya devi olan Facebook'tan bulurken kullanıcıların bu tuzağa düşmemek içinse gizlilik ayarlarını gözden geçirmeleri ve herkese açık olan ayarlarını özelleştirmeleri gerekiyor zira bir kullanıcının herkese açık olan paylaşımları ve özel bilgileri o kullanıcıyı bir numaralı hedef haline getiriyor.

Artikel Terkait


EmoticonEmoticon