Facebook'tan Videolu Teşekkür Özelliği

Sosyal medya ağları arasındaki rekabet gün geçtikçe artıkça dünya devleri kullanıcılarına birbirinde farklı kim zamanda benzer özellikler sunarak kullanıcılarının beğenisini kazanarak kullanıcıların ağlarda daha fazla zaman geçirmelerini hedeflerken kimi zamanda kullanıcılarına küçük jest yaparak ağı keyif alarak kullanması için birbirinde farklı ve şaşırtan özellikler sunuyor

Kullanıcılarına küçük jestler yaparak adından söz ettirmeyi başaran sosyal medya devi Facebook geçtiğimiz aylarda kullanıcılarına sunduğu Lookback jesti ile kullanıcılarını  geçmişe götürüp anılarını tazelemesi sağlayan şirket bu kezde yine fark yaratacak bir özelliği adına imzasını attı.



Facebook kullanıcılarına ''Teşekkür Et'' ismiyle yeni özellik sunarak yine küçük jestte bulundu. Şirketin kullanıcılarına sunduğu yeni özellikle bir kullanıcı sevdiği bir arkadaşına  teşekkür videosu hazırlayabileceği özelliği sundu.

Facebook'un yeni özelliğinin kullanarak sevdiği bir arkadaşına teşekkür etmek isteyen kullanıcılar facebook.com/thanks  adresini ziyaret ederek teşekkür etmek istediği arkadaşına 45 saniyeden oluşan bir video hazırlayabilecek.

Peki Facebook Teşekkür Et özelliği nasıl kullanılacak ?

Yeni özelliği kullanmak isteyen kullanıcı facebook.com/Thanks adresini ziyaret ettiğinde sol üstünde bulanan arkadaş listenizde bulanan bir arkadaşınız seçiyoruz arkadaşınızı seçtikten sonra ise kişi listesinin hemen altındaki Eski Arkadaşlar ya da Arkadaşlar temalarından bir tanesini seçerek ilk adımları tamamlıyoruz.

Teşekkür etmek istediğiniz arkadaş ve temayı seçtikten sonra ise videoda geçmesini istediğiniz fotoğrafları seçerek ekranın en sağ üstündeki video önizlemesini başlatarak izleyebilir ve daha sonra videonun sağ üstündeki videoyu paylaş tuşuna dokanarak arkadaşınıza gönderebilirsiniz. Video içerisinde Facebook'un kendi hazırladığı bazı görseller ile birlikte sizin seçtiğiniz fotoğraflar yer alıyor. Burada önemli olan nokta, eğer seçtiğiniz kişi ile Facebook üzerinde birlikte etiketlendiğiniz resimler yok ise fotoğraf bölümünde herhangi bir fotoğraf görünmüyor. Bu nedenle videoda geçmesini istediğiniz fotoğrafları kendiniz bilgisayarınızdan seçerek ekleyebilirsiniz. Eğer birlikte çok fotoğrafınızın olduğu bir arkadaş için video hazırlayacaksanız aşağıdaki fotoğraflardan 7 adet seçmeniz gerekiyor. Hiç bir fotoğraf çıkmıyor ise en az 5 fotoğraf yükleyerek yine videoyu hazırlayıp arkadaşınıza teşekkür edebilirsiniz.

Artikel Terkait


EmoticonEmoticon