Türkiye'nin En Büyük Film Sitesi filmifullizle.com Kapatıldı

TİB'in mahkeme kararı olmadan siteleri kapatabileceğini sizlere daha önce duyurmuştuk ve yeni internet yasası olan bu gelişmenin ardından birçok siteye erişim engelleri başlarken ilk olarak Türkiye'nin en büyük dizi siteleri arasında yer alan dizibox, dizilab ve dizigold gibi siteler kapatıldı.


Dizi sitesi sektöründe yaşanan bu şok gelişmelerden sonra Türkiye'nin en büyük film izleme sitesi olan filmifullizle.com sitesine de erişim engellendi. Yaşanan bu gelişmeden sonra biz dahil binlerce ziyaretçisi bulanan sitenin ziyaretçilerinin aklına gelen ilk soru filmifullizle.com neden kapatıldı ?
Konu ile ilgili birçok kişinin aklına gelen ilk seçenek olarak ''Telif Hakkı'' olsa da bunun sitenin kapatılmasına yeterli bir gerekçe olmadığını herkes tahmin edebiliyordur zira film sitelerinin çalışma mantıkları uyar/kaldır prensibi olduğunu ziyaretçiler dahil tüm site sahipleri biliyor.

Başta filmifullizle.com olmak üzere tüm dizi ve film sitelerinin bu prensibi benimseme nedeni ise yayınladıkları içeriklerin kendi sunucularında barındırmıyor olmaları etkili olurken filmifullizle.com'un  sadece ''Telif Hakkı'' gerekçesinin yeterli olmadığı bu prensiple ortaya çıkarıyor gerçek nedeni hakkında henüz gerekli açıklama sitenin yönetimi tarafından da yapılmazken filmifullizle.com neden kapatıldı ? sorusu cevapsız kalıyor. Başta sitesini facebook sayfası olmak üzere birçok forumda ve sitede bu konu hakkında tartışmalar yaşanırken sitenin yeni adresi kullanıma açıldı.

Filmifullizle.com'un Yeni Adresi Erişim engeline maruz kalan filmifullizle.com'un yöneticileri yaşadıkları bu şoktan sonra yedek planı devreye koyarak engellenen alan adının diğer bir uzantısı olan org adresine yönlenip siteyi ziyaretçilere tekrar açan yöneticilerin konu ile ilgili ne zaman açıklama yapacağı büyük merak konusu.

Artikel Terkait


EmoticonEmoticon