Samsung Galaxy A8'i Açıkladı

Samsung'un orta seviye kaliteli telefonları olan Galaxy A serisinin yeni üyesi Galaxy A8, Samsung'un en ince telefonu olarak tanıtıldı.Samsung'un ana serisi olan Galaxy, birçok harf kodlarına ayrılır. Galaxy S serisi başta olmak üzere Galaxy Note serisi de dikkat çeken en önemlileri olarak göze çarpmakta. Fakat Samsung'un özellikle orta seviye olarak çıkardığı fakat hem tasarım hem kalite açısından üst seviye, yani premium gibi duran Galaxy A serisi de oldukça ilgi görmekte.


Galaxy A3, Galaxy A5 ve Galaxy A7'nin ardından yeni eklenecek olan kardeşi Galaxy A8 tanıtıldı. Samsung'un tanıttığı Galaxy A8 akılı telefonun dünyanın en ince telefonlardan biri olma özelliğini taşıyor. Galaxy A8  Teknik Özellikler ise Android telefonların en ince üyesi olan Samsung Galaxy 5.99mm inceliğinde 158mm uzunluk ve 77mm genişliğe sahip. Aynı zamanda en geniş metal telefon olan A8, 2G RAM, 16 ya da 32 GB dahili depolama alanı ve microSD girşine de sahip.

Rakiplerine göre en iyi yanı olacak olan 16MP çözünürlüğündeki ISOCELL kamerası ve f/1.9 açıklığı ile 5MP çözünürlüğüne sahip ön kamerası Galaxy S6'da kullanılan bire bir aynı kamera olması ile belki de sınıfının en iyi kameralı orta seviye telefonu olmaya aday olarak karşımıza çıkıyor. Android 5.1.1 ile gelen TouchWiz arayüzünün yanı sıra tüm bu sistemi 3050mAh batarya ile günü kurtarmaya çalışacak. Ayrıca parmak izi sensörü de barındıran telefon sizin cihazınızın güvenliğini de bir üst seviyeye taşıyor.

Galaxy A8, bugüne kadar Samsung'un ürettiği en ince akıllı telefon olsa da, 5.7 milimetrelik kalınlığı piyasadaki "en ince akıllı telefon" unvanını kendisine getirmedi. Ancak yine de Galaxy A8'i, iPhone 6 (6.9 milimetre) ile karşılaştırmak gerekirse Samsung tüketicilere 1,2 milimetre daha ince bir ürün sunarak dikkatleri çekiyor.

Samsung Galaxy A8 fiyatı ise 515 dolarlık bir etikete sahip olması beklenirken ürünün ne zaman piyasaya sürüleceği ise henüz netlik kazanmadı.

Artikel Terkait


EmoticonEmoticon