Twitter ve Facebook'a Yeni Rakip TPO.com

Wikipedia'nın kurucusu Jimmy Walles, Facebook ve Twitter'ın ardından TPO isimli yeni bir sosyal medya sitesi kurdu. TPO'nun en önemli özelliği ise Facebook hesabıyla da üye olunabilmesi ve reklamsız bir ağ olması Wikipedia kurucusu Jimmy Wales, “Tasarım olarak Twitter’a benzeyen” ancak tamamen reklamsız olarak kurgulanan sosyal ağ girişimi TPO.com‘u tanıttı. Wales’in geçtiğimiz yıl başında yönetim kuruluna katıldığı sanal mobil operatör The People’s Operator (TPO) ortaklılığıyla geliştirilen sosyal ağ, kullanıcıların sosyal amaçlar etrafında birleştirmeyi amaçlıyor.


TPO’nun odağında sosyal amaçlar ve diğer kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlar için bağış yapmayı olabildiğince kolaylaştırmak ve hızlandırmak var. Tipik bir sosyal ağ gibi, kullanıcıların fotoğraf ve video içeriklerini paylaşıp, durum güncellemeleri yapabileceği TPO’nun en önemli farklı iş ortakları olarak reklam verenler yerine sosyal sorumluluk organizasyonlarını belirlemesi. Bu sayede bir bağış platformu olarak kullanılabilen TPO, kullanıcıların desteklemek istedikleri bir konuyla ilgili farkındalık oluşturacak bir kampanya yapması ve fon toplaması için gerekli araçlarla birlikte sunuluyor.

Twitter'ın arayüzüne oldukça benzeyen sitede TT yani Trend Topic yerine sağ bölümde Most Popular başlığı bulunuyor ve çok konuşulan konu başlıkları yer alıyor. Twitter'da olduğu gibi metin, fotoğraf paylaşılabilen sitede paylaşılan içerikler 'Like' edilebiliyor (yani beğeni alabiliyor) veya paylaşılabiliyor.

TPO.com Nasıl Kayıt Olunur ?
Facebook ve twitter hesabı ile kayıt olma özelliği bulanan Tpo.com'a aynı zamanda twitter benzeri bir kayıt olma özelliği bulunuyor dilerseniz yeni sosyal ağ olan tpo.com'u buradan ziyaret ederek kayıt olabilirsiniz. Yeni sosyal ağın şuan için Türkçe dil seçeneğinin bulunmadığını belirtelim.

Artikel Terkait


EmoticonEmoticon