Facebook'un Hedefinde Bu Kez Blogger'lar Var

Sosyal Medya devi Facebook, Notlar bölümünü yeniden tasarlama kararı aldı, bu kararla blogger’ları da bünyesine toplamayı amaçlıyor! Facebook, derhal her gün duyurduğu özelliklerine bir yenisini daha ekliyor. Dünyanın en büyük toplumsal ağı Facebook, geçtiğimiz haftalarda izah ettiği 2015 ikinci çeyrek raporunda gündelik masaüstü kullanıcı sayısının 968 milyon, gündelik mobil kullanıcı sayısının ise 844 milyon bulunduğunu açıklamıştı.


Mobil kullananların her geçen gün daha çok etken duruma geldiği Facebook, bütün yazışma kanallarına hakim şekilde tek sayfadan kullanıcılarının her ihtiyacını karşılamayı amaçlıyor. Bunun için video platformunu da geliştiren Facebook, internet.org adlı kar emeli gütmeyen projeyle beraber bütün dünyaya parasız web hizmeti sunmaya da başlayacak. toplumsal medyadevinin yenilikleri bu kadarla da bitmiyor. Facebook, vaziyet bildirimlerinin daha uzun bir sürümü benzeri durmaktan öteye gitmeyen ve oldukça çok ilgi görmeyen "Notlar" bölümünü de elden geçiriyor

Facebook "Notes" ilk yayınlandığı andan itibaren durum paylaşımının daha uzun bir hali gibi durmaktan öteye gidememişti. Ancak Facebook, yeni duyurduğu güncellemeyle Notlar bölümünün işlevini genişleteceğini açıkladı. Facebook Notes bundan böyle bir blog olarak kullanılabilecek.

Facebook'ta daha uzun hikayelerin ve notların paylaşılması amacıyla yapılan ve şu anda test aşamasında olan yeni Notes bölümü, tasarım detaylarına bakıldığında şu anda dünyanın en popüler blog platformlarından biri olan Medium'a benziyor. Facebook'un henüz tüm kullanıcılar için aktif hale gelmeyen bu bölümüne yazılan yazılar, isteğe bağlı olarak genel paylaşıma ya da sadece arkadaşlara özel olarak belirlenebiliyor. Facebook Notes, şu an için kısıtlı sayıda kullanıcıya özel olarak erişime açılmış durumda.

Artikel Terkait


EmoticonEmoticon