Twitter DM’de 140 karakter sınırlaması kalktı

Popüler mikro blog ağı Twitter’ın en bilinen özelliği gerek tweet atarken gerekse DM olarak da bilinen direkt mesaj özelliğindeki 140 karakter sınırlaması. Bu sayıdan sonrasına kurulduğu günden beri izin vermeyen sosyal medya platformunda DM için 140 karakter sınırlamasının kaldırıldığı duyuruldu. Şu anda internet üzerinden Twitter’a girildiğinde DM için maksimum karakter sayısı sınırlamasının olmadığı görülüyor.


Mobil tarafta ise güncelleme yapılması gerekli... iOS ve Android cihaz kullanıcıları ise en son Twitter güncellemesini yüklediklerinde ilgili özelliği kullanmaya başlayabilecekler.Twitter’ın DM’de 140 karakter sınırlamasının kaldırılacağını geçtiğimiz aylarda açığa çıkmış, sosyal medya ağının bu konuda çalışmalar yürüttüğü de biliniyordu. Twitter’da ilgili özelliğin kaldırılmasının temel nedeni ise özellikle kurumsal yazışmalarda daha etkin bir platform olabilmek.

Bilindiği üzere Twitter’da kullanıcıların birbirlerine takipçi olma zorunluluğu olmaksızın mesaj gönderebilme özelliği geçtiğimiz aylarda devreye girmişti. Karakter sınırlamasının da kaldırılması ile Twitter’da hesap sahipleri arasında teklif yazışmaları, iş bağlantıları ve diğer konuların çok daha efektif bir şekilde sürdürülebilmesi hedefleniyor. Twitter’ın DM üzerinde getirdiği yeniliklerin devamında başka ne gibi hazırlıklar içinde olduğu şu an için bilinmiyor, ancak tahminler bir başka alana, ‘tweet’ gönderimine doğru yönelmiş durumda. Twitter’da 140 karakter sıınırlaması bulunan tweet’ler için de benzer bir güncellemenin gelebileceği çeşitli kesimlerce iddia ediliyor.

Artikel Terkait


EmoticonEmoticon