Galaxy S6'yı 500 TL'den Satışa Sundular

Samsung Mart ayının başında düzenlediği bir etkinlik ile yeni amiral gemi modelini tüm dünyaya resmen duyurdu. Tasarımı ve donanımı ile büyük bir kesimden tam not alan cihazın resmi olarak henüz satışa sunulmadı ama Çin, onun bir kopyasını şimdiden üreterek 500 TL'den satışa sundu.


Dev mobil üreticisi olan Samsung'un Mobil Dünya Kongresinde duyurduğu yeni cihazın gerek tasarımı gerekse donanımı olarak olumlu yorumlar alırken birçok ülke'de ön satışlara açtığı akıllı telefonun satışları başlamadan çakma ürünlerle tanınan Çin, cihazın bir kopyasını üretti bununla yetinmeyen üreticiler cihazı 500 TL'den satışa sundu.

Ön satışta olan Galaxy S6'nın 10 Nisan tarihinde Türkiye'de dahil olmak üzere tam 20 ülkede satışa sunacak olan Samsung'un ilk yaptığı açıklamaya göre cihazın Türkiye satış fiyattı 2.499 TL olacakken Galaxy serisinin meraklıların beklediği Galaxy S6 satış fiyattı ne kadar olacak ? sorusunu da tekrar cevaplamış olduk.

Galaxy S6 Özellikleri
Samsung’un CEO’su JK Shin’in elinde ilk kez dünyayla paylaşılan Galaxy S6’nın malzemesinin standart metal tasarıma göre %50 daha güçlü olduğu belirtiliyor.Dayanıklılık konusuna özellikle vurgu yapan Shin, Apple’a gönderme yapmayı da ihmal etmeyerek cihazın baskı uygulandığında bükülmeyeceğine dikkat çekti.

14mm işlemci kullanımıyla birlikte yüzde 20 oranında performans artışı sağlanırken, DDR4 belleklerin cihazın performasına katkısı önceki nesil telefona (Galaxy S5’e) oranla yüzde 80'lere ulaşmış durumda.

Exynos 7420 çipi ile gelen cihaz, gücünü 2.1 GHz saat hızında 4 adet 64 bit Cortex-A57 ve 1.5 GHz saat hızında 4 adet Cortex-A53 işlemciden alıyor.

Güç tüketiminde de başarılı görünen Galaxy S6’da bulunan Exynos 7420 yongası bir diğer işlemci Snapdragon 810’a kıyasla yüzde 20 oranında daha az enerji harcıyor.

Galaxy Note 4’lere kıyasla yüzde 30 daha fazla performans sunan Galaxy S6 yine benzer şekilde yüzde 35 oranında daha az güç tüketiyor ve bu da kullanıcıların prizlere daha az bağımlı olması anlamına geliyor.

5.1 inç’lik Super AMOLED Quad HD ekrana sahip olan ve Corning Gorilla Glass 4 ekran kaplama teknolojisini kullanan cihazda piksel yoğunluğu 577ppi olarak açıklanmış durumda.

16 Megapiksel dahili kamera kullanan ve F1.9 diyafram açıklığına sahip merceği sayesinde düşük ışık koşullarında da kaliteli fotoğraflar çekebilen Galaxy S6 4K video çekim özelliğini de sunuyor.

Cihazın ön yüzünde 5 megapiksel dahili kamera yer alırken, bu kamera ile 1080p formatında video kaydı yapılabiliyor.

10 dakika gibi bir sürede 4 saat kullanımlık şarja sahip olan Galaxy S6 Android 5.0 işletim sistemiyle geliyor.

Artikel Terkait


EmoticonEmoticon