Google Mobil Kullanıcılar İçin Dev Yeniliğe Gidiyor

Google, milyonlarca internet sitesini ilgilendiren değişikliği yarın kullanıma sunacak. Google'ın mobil dostu yeni algoritması, mobil aramalarda uygulamalara önem veren siteleri öne çıkaracak.
21 Nisan’da (yani yarın) mobil arama algoritmasını tamamen değiştirecek olan Google, bir çok internet sitesinin bu değişiklikten etkileneceğini de açıkladı.



Algoritmanın işleyişi oldukça basit. Eğer siteniz mobil cihazlarla ne kadar uyumlu ise, Google sitenizi o kadar ön plana çıkartıyor. Fakat mobil cihazlara uyumlu değil ise Google mobil arama sonuçlarında kendinizi oldukça gerilerde buluyorsunuz. Google bu duyuruyu daha önce yapmıştı, yarın ise bu değişikliği hayata geçirecek. Google'ın bu projesi bir süredir biliniyordu. Söz konusu değişiklik planını geçtiğimiz dönemde duyuran şirket, sitelere gerekli değişiklilkleri yapmaları için süre tanımıştı. Söz konusu değişimin ardından mobil arama sonuçlarının köklü bir değişim yaşaması bekleniyor.

Bilgi Güvenliği Denetimi Geliyor
Yaklaşık 3 milyar bilginin yer aldığı bilgi kasasında yararlanacak olan Google, arama sonuçlarını doğru bilgiyi baz alarak oluşturacak. Bu proje hakkında henüz detaylı bir açıklama yapmayan Google'ın sitelerin kullanıcılarına sunduğu bilgilerin doğruluğunu araştırması ve arama sonuçlarını doğru bilgi esasına göre belirlemesi bekleniyor.

 Website geliştiricisi şirketi olan Duda’nın CEO’su Itai Sadan konu hakkında şu açıklamayı yaptı:
“Bence, risk katagorisinde olan bir çok insan, yarın olacak olayın mantığını anlamış değil. 21 Nisan’dan itibaren bir çok küçük şirket, websitesindeki önemli düşüş ile birlikte oldukça şaşıracak. Bu olay milyonlarca şirketi etkileyecek.”

Artikel Terkait


EmoticonEmoticon